Читај ми!

Културни дневник

На данашњи дан, Савиндан, свечано је откривен споменик великом жупану Рашке и родоначелнику владарске династије Немањића, Стефану Немањи.

Говоримо о споменику, који је рад руског вајара и академика Александра Рукавишњикова, о Историјском музеју Србије који ће се преселити у објекат Главне железничке станице, и о обновљеном Савском тргу. Испитујемо колики ће бити њихов значај за културу нашег града у будућности.

На дан Моцартовог рођења почиње "Моцартова недеља", традиционални фестивал класичне музике који се одржава у композиторовом родном Салзбургу. Манифестација је овога пута организована онлајн, а почиње делом Моцартове до сада непознате сонате.

Новосадско позориште обележава 47. година постојања концертом "Црн и јак" композитора Давида Клема и глумачког ансамбла театра.

Водимо вас на изложбу "Полексија, волим Вас" која је отворена у Дому Јеврема Грујића. Изложена су дела уметничког пара Стевана Тодоровића и његове супруге Полексије.

Представљамо књигу "Чешљугар" књижевнице Доне Тарт, која је овенчана Пулицеровом наградом за књижевност. Недавно је овјављено ново издање књиге Издавачке куће "Дерета".

У госте нам долази млада глумица Вања Ненадић, која има запажену улогу у новој серији наше куће "Тајне винове лозе". Недавно је постала и стални члан Београдског драмског позоришта у којем ће играти у четири нове представе најављене за ову сезону.

Уреднице Маја Милић и Јована Јанковић
Реализатор Сања Реџић
Монтажа Горан Мијић
Уредник серијала Снежана Стаменковић Јојић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]