Читај ми!

Културни дневник

У госте нам долази Биљана Дојчиновић, књижевница, професорка Опште књижевности на Филолошком факултету. Разговараћемо о њеној, недавно објављеној, збирци песама @Седмо небо".

Били смо на премијери представе "Као да крај није ни сасвим близу", по тексту Маје Пелевић, у режији Николе Завишића у "Битеф театру". Утиске о овој експерименталној поставци, која се бави апокалиптичним призвуцима пандемије, доноси нам новинарка Ана Тасић.

Говорићемо и о ревији филмова у "Југословенској кинотеци" посвећених недавно преминулом италијанском глумцу Луиђију Ђиђију Пројетију и о циклусу "Рециклажа или уметност", у оквиру којег представљају познате наслове и њихове римејкове.

У "Коларчевој задужбини" је одржан концерт сопрана Миомире Витас, добитнице награде УМУС-а за промоцију српске музике, уз клавирску пратњу Константина Богина.

Водимо вас и на две изложбе "Чекајући гледаоца. Како нас слике користе", у римској палати "Барберини" и на београдску "Студију случаја", ликовног уметника Луке Трипковића у галерији У 10.

Уредник Владимир Петровић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Никола Манић
Уредник серијала Снежана Стаменковић Јојић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]