Читај ми!

Немањићи - рађање краљевине

Девета епизода: Латини долазе

На двору код Кулина још увек стрепе да ли ће Млеци да их казне због богумилства, без обзира на то што се сада изјашњавају као католици.

Кулин предложи Стефану да може знатно да поправи своју позицију уколико пристане да се ожени са млетачком племкињом, Аном Дандоло.

Кулин уверава Стефана да му је најбоље решење за владарски статус пристанак на венчање са Аном Дандоло. Стефан каже да је овде са будућом женом Рашком и да не може да јој порекне обећање о браку. Кулин га убеђује тако што му сугерише да су престо и држава важнији од личних осећања.

На разговору са изаслаником Венеције, Казамарисом, Стефан чује став папе који Вукана, као старијег брата, сматра краљем Србије и да би сада било тешко променити тај однос. Осим, уколико Стефан не покаже да има капацитете за повратак на трон. Кулин саопшти Стефану да хоће са војском да удари на Вукана јер га је овај оптужио за богумилство.

Редитељ серије је Марко Маринковић, а сценариста Гордан Михић.

Главне улоге у деветој епизоди играју Војин Ћетковић, Дубравка Мијатовић, Небојша Глоговац, Нада Шаргин, Драган Мићановић, Вучић Перовић, Дубравко Јовановић, Исидора Минић, Аљоша Вучковић и Злата Нуманагић.