Читај ми!

"Неки то воле вруће" 30 година на сцени

Позориште на Теразијама, у недељу 27. децембра, обележиће тридесет година од премијере мјузикла "Неки то воле вруће".

Представу је режирала чувена Соја Јовановић, док главне улоге, већ три деценије, играју Раде Марјановић и Светислав Буле Гонцић. Улогу Пуслице прво је тумачила Ивана Михић, затим Бојана Стефановић и Ивана Поповић.

Гост Културног дневника је глумац Александар Ђурица с којим разговарамо о Златку Таминџији Тами, улози у серији ''Кости'', али и другим глумачким изазовима.

Опера Српског народног позоришта 2020. годину испратиће програмом "Оперске новогодишње приче". Програм почиње у суботу 26. децембра, а многи с нестрпљењем чекају 30. децембар, када ће на више локација у граду, уживо, оркестар, хор и солисти Опере извести чувену арију "Несун дорма".

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић", Удружење књижевних преводилаца Србије и Аустријска библиотека у Београду, организовали су разговор о зборнику "Хандке у Србији".

У емисији говоримо о књизи "Нон имприматур или цензура у библиотекарству и издаваштву" Дејана Вукићевића и извештавамо о реновираном Музеју Сигмунда Фројда. У Културном дневнику и о другим важним догађајима из света културе.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић

Монтажер Аника Тесла

Реализатор Маја Мандић

 

 

 

 

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]