Читај ми!

Јутарњи програм

У 11 часова и 2 минута данас нам стиже зима. Дакле, само 2 минута по завршетку јутарњег програма који и данас траје читавих 5 сати - од 6 до 11. А, ако све то време останете са нама видећете и ово:

- Пиротски ћилим, један од наших најпознатијих традиционалних производа, однедавно се нашао и на поштанској марки. О томе за око пола сата!

- Примена мере према којој је улазак у Србију могућ само уз негативан пи-си-ар тест не старији од 48 сати, или, за наше држављане, обавезан десетоодневни карантин, ступио је на снагу данас, а викенд за нама обележиле су велике гужве на граничним прелазима. Шта ће то значити за епидемијску слику у Србији, шта нас очекује наредних дана, и када стиће вакцина, теме су за наш преглед штампе после 7 сати.

- У оквиру наше сарадње са УНИЦЕФом данас разговарамо о дисциплиновању деце, односно примени насилних метода у васпитавању. Да ли васпитање подразумева строгоћу, шта је делотворније - казна или награда односно подршка деци, и која је улога стручњака, о томе после пола 8.

- Природњачки музеј је један од најстаријих музеја, али и српских културних и научних институција. Основан је под називом „Јестаственички музеј" 19. децембра 1895. године актом Министра просвете и црквених дела Краљевине Србије. О великом јубилеју - 125 година постојања, прошлости, значају, али и будућности, после јутарњег дневника.

- У оквиру пројекта „#ЕУзаТебе - за културно наслеђе и туризам" недавно је потписан Меморандум о разумевању, којим је званично обележен почетак радова на реконструкцији тврђаве Фетислам. Некадашње стратешко војно утврђење данас је један од симбола Кладова, а његова обнова представља важан корак ка развоју туристичке атрактивности овог региона. О томе после 9 сати.

- У последњем сату, у нашој сталној рубрици "Наздравље", откривамо вам зашто је важно да зими будете активни, како вежбати напољу и на шта посебно обратити пажњу...

- Најављујемо култну представу Београдског драмског позоришта „Кад су цветале тикве", за коју се увек тражи бар 100 карата више. Биће емитована уживо преко интернета 24. децембра у 18 часова директно са Велике сцене „Оливера и Раде Марковић". Представа ће бити титлована на руски и енглески језик, што је јединствена прилика да је погледа и публика широм света. Са нама ће после пола 11 бити глумац Андреј Шепетковски.

- И на самом крају најављујемо 36-ти ЈАЗЗ фестивал у Ваљеву. Сви љубитељи ове врсте музике моћи ће бесплатно да прате програм концерата који ће бити емитовани премијерно на YоуТубе каналу фестивала.

Уредник емисије је Александар Туцаковић, а пред камерама ће бити Ивана Миленковић!