Читај ми!

Неустрашива

Четврта епизода: На Кевиновом суђењу, упркос Емином савету, он се изјашњава кривим за убиство из нехата и одмах бива ослобођен - пре него што учини нешто драстично.

Ема лоцира Пулингса, али он није од помоћи, а пре него што се састане са Јусефом, Мирјаминим супругом, њега такође одводи полиција. Ема затим лети у Америку како би интервјуисала могуће Линдине клијенте, посебно наредника Логана Бредлија, али на крају и сама бива ухапшена...

Неустрашива адвокатица и вишедеценијски борац за људска права Ема Бенвил, усред случаја одбране групе Арапа под сумњом за помагање Исламској држави, преузима и случај поновне одбране човека који је (како тврди, под присилом) почетком овог века признао убиство малолетнице које није починио, због чега је провео 14 година у затвору. Копајући дубље у случај, она открива заверу повезану са политичарима, британским и америчким обавештајним службама, и војном базом где су заташкани силовања и убиства. Емина борба за правду довешће њену каријеру и лични живот у опасност.

Ова двокрака политичко-шпијунска прича у шест епизода добија филмски третман, и у продукционом и у наративном смислу, те будући гледаоци могу да очекују зрео и одличан ТВ рад, који, поред свега, у причу уводи и важан мотив угрожавања приватности од вазда параноидног државног апарата у ери подмаклог дигиталног пакла.

Главна глумица, Хелен Мекрори, је изванредна у улози праведне и храбре Еме Бенвил, а аутори серије су се видно надахнути и легендарном британском серијом Edge of Darkness из 1985. Све у свему, гледаоцима ће још једном постати јасно зашто британске крими-серије важе за једне од најквалитетнијих.

Улоге: Хелен Мекрори, Џонатан Форбес, Сем Свејнсбури...

Режија: Пит Тревис

Креатор серије: Патрик Харбинсон