Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника, редитељ Егон Савин је недавно у Југословенском драмском позоришту режирао представу "Пучина", по Нушићевој драми, која ће премијерно бити изведене у повољнијим епидемиолошким условима. Разговарамо о актуелности те драме, али и о изузетном домаћем драмском стваралаштву које Савин често и радо режира.

Ту су и догађаји који су обележили дан:

Изложба По женској линији у Графичком колективу на којој су дела три генерације уметница из једне породице које повезује школовање на београдском Факултету ликовних уметности.

Премиејра представе Велика депресија у Српском народном позоришту у Новом Саду, у режији Марка Челебића, по драми писца Филипа Грујића, овогодишњег добитника Михизове награде за драмско стваралаштво.

Фестивал ауторског филма, који ретроспективним програмом одаје почаст редитељу Влатку Гилићу.

Биће речи о књизи Јелене Богавац, која је користећи свој драматуршки таленат и оштро око за друштвене феномене деведесетих година написала роман Бетмен над Звездаром. Ово дело је недавно објављено у новом руху, допуњено причом о Робину са Крста, јунаку овог времена.

Водимо вас у Лондон, у Бакингемску палату, где је у току изложба дела ренесансних мајстора из колекције слика британске краљице Елизабете Друге, која је први пут представљена јавности.

Уредник Оливера Милошевић

Монтажер Никола Манић

Редитељ Марко Шотра

 

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]