Читај ми!

Јутарњи програм

Ако и други децембарски дан проведете са нама од 6 па све до 11 сати, видећете и ово:

- Микро, мала и средња предузећа која запошљавају од 5 до 249 радника, Привредна комора позива да се пријаве за програм Speed 2.0 на сајту Центра за дигиталну трансформацију. То је прилика да уз помоћ експерата, анализирају пословање и пронађу решење за проблем који имају због пандемије.

- Како ће изгледати дијалог Београда и Приштине под покровитељством ЕУ, и да ли је ЕУ једина која може да реши тај спор, у оквиру прегледа штампе после 7.

- Расподела места у студентским домовима на факултетима и академија завршава се данас, а до 14. децембра студенти који се школују на терет буџета, требало би, бар папиролошки, да уђу у своје собе. Да ли они који су у изолацији због корона вируса треба да брину да ће изгубити
место, и шта још студенти треба да знају, после пола 8.

- А, после јутарњег дневника бранимо природу од климатских промена. Светска организација за природу припремила је интернет курс "Климатске промене, ризици и изазови", који је доступан свима и омогућава боље разумевање узрока и последица климатских промена.

- Као и сваке среде дајемо вам савете шта не би требало да пропустите када је читање у питању, као и које књиге су у тренду.

- Улазимо у 30-ту годину од распада Југославије, а данас после пола 10 истражујемо шта име Југославија данас представља у међународним односима.

- Веома често инфекције папилома вирусом нису праћене симптомима, јер Ваш имунитет сам успева да отклони вирус. Али, код особа са слабим имунитетом долази до појаве брадавица, које се разликују у зависности којим типом ХПВ су узроковане. О томе у сталној рубрици "Наздравље", после 10.

- "Случај породице Бошковић", је серија која Вас све више осваја, јер нису "Бошковићи" само комедија, већ породична серија која се бави и разним проблемима са којима се сви суочавамо у животу. Александра Балмазовић тумачи лик Антоније Лапорник зване Тони. Први пут се
појављује у епизоди вечерас. Она је Гаврилова најбоља другарица са класе, а са нама ће овога јутра бити путем Скајпа, уживо из Љубљане.

- На самом крају у госте нам долази Славко Николић, оперски првак и солиста РТС-а. Његов репертоар обухвата тенорске улоге у операма Пучинија, Вердија, Росинија, Ђордана, Чајковског ... Наш је гост поводом CD -а Бисери српске уметничке соло песме.

Емисију уређује Александар Туцаковић, а пред камерама је Бојана Марковић!