Читај ми!

Филм

Шта радиш вечерас

"Шта радиш вечерас" је југословенски филм снимљен 1988. године. Филм је састављен из три приче: Амстердам, Кравата обавезна и Апсолутни слух. (1988)

Амстердам

Тројица младића из новобеоградског блока проводе време дружећи се. После завршене средње школе, чекајући одлазак у војску, покушавају да на брз и лак начин дођу до новца. Њихови снови о лепшем и бољем животу руше се (на комичан начин), а њихови снови ће кренути другачијим путем.

Кравата обавезна

Тројица младића раде у складишту књига. Мајка једног од њих ради у ресторану и покушава ту да запосли сина. У међувремену младић упознаје девојку из суседства. Вече пре одласка на посао у ресторану, младић са друговима иде на забаву на коју им не дају да уђу јер су без кравате. Без пића и провода одлучују се на подухват. Младић краде кључ од мајке и њих тројица улазе у затворен ресторан.

Апсолутни слух

Двоје младих су годинама заједно и станују у истој згради са родитељима. Он је дипломирани палеонтолог без посла, а она завршава медицину. У последње време се ретко виђају јер она спрема последњи испит. Она му саопштава да је добила посао у сеоском дому здравља и одлази. Како му се не јавља два месеца, креће да је тражи.

Улоге: Драган Јовановић, Никола Којо, Предраг Томановић, Весна Станојевић...

Режирали су га Предраг Велиновић, Иван Марков и Јанко Баљак