Читај ми!

Из нашег атара

Кад већ можемо да производимо воће, поврће, житарице одличног квалитета и имамо стручњаке за технологију, дошло је време да домаћини препознају прераду као пут у профит.

Доста смо се хвалили да смо међу највећим извозницима сировина. Готов производ-лепо спакована биолошки вредна храна, лагано налази купца у нашем атару а спремна је да осваја полице ексклузивне хране у свету зато у овом издању Знања имања говоре:

Стојанчићи из Стојића код Косјерића - зашто људи после дружења са њима одлазе пуни воље, пуни снаге и пуних стомака.

Марија Благојевић - шта је то функционална храна и еколошка производња.

Марко Јанковић - председник Удружења овчара Србије о цени и тржишту.

Адела Ђери Лујић - како звучи рапсодија укуса кад "идемо код Аделе".

Сандра Стевановић - који је пут тартуфа из Шумадије - од шуме до тањира.

Сабина Керић - у жељи да чува планету основала еколошку радионицу Еконаут, кренула је од кошнице и стигла до теглице.

Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић

Новинари: Драгана Попов, Јелена Вукобрат

Знање имање Знање имање

Аутор:
Јасмина Никитовић Стојичић

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]