Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је глумац Слободан Бештић, који је поводом Дана Народног позоришта у Београду добио награду у категорији најбољих премијерних глумачких остварења за улогу у представи "Ноћни писац" Јана Фабра.

Свечаном пројекцијом иранског филма "Зло не постоји" у Комбанк дворани почиње 26. Фестивал ауторског филма.

Манифестација "Дани Милоша Црњанског" биће отворена у Свечаној сали Матице српске, програмом "Песничко уздарје Милошу Црњанском" уз учешће више аутора и директан пренос на "Јутјуб" каналу.

Међународни фестивал поезије и књиге "Тргни се! Поезија!" биће одржан од данас до 29. новембра под слоганом "Бандит или песник" по стиху песника Радета Драинца којем ће бити посвећен део фестивала.

Изложба "Љубав је љубав: радост венчања за све Жан Пол Готје" у Музеју савремене уметности биће отворена у суботу, а у Културном дневнику откривамо вам део ове поставке коју чини 38 венчаница са потписом чувеног креатора.

У Галерији "Рима" у Београду отворена је изложба Ђорђа Ивачковића "Слике за Париски бијенале 1965. године".

У шпанском граду Билбау у Гугенхајмовом музеју посетиоци могу да погледају изложбу посвећену руском сликару Василију Кандинском. Поставка је отворена и поред лоше здравствене ситуације због вируса корона у Шпанији.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Горан Мијић
Реализатор: Марко Шотра

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]