Читај ми!

До, ре, ми

Домаћини серијала До, ре, ми су анимирани ликови нотица Ноца и диригентска палица-Феликс, који вас уводе у свет музике и музичкх инструмената.

Сазнајте како звучи који инструмент, како је настао, од чега се прави и којој групи инструмената припада.

Какве врсте оркестара постоје, зашто је хармоника дувачки инструмент,.. Како је могуће да је саxофон дрвени дувачки инструмент а прави се од метала...

Гледаоци ће у серијалу имати прилике да чују мини концерте ученика средње музичке школе Коста Манојловић, студената ФМУ као и извођења Биг бенд оркестра РТС, Васил Хаџиманов бенда, Бенда Владимира Констатиновића и још много занимљивих извођења.

У емисији учествују деца полазници школе глуме ART BEAT Нермина Ахметовића и деца из ППУ Пегаз.

Сценарио и концепт емисије - Вишња Брадоњић,
илустратор је Дејан Мандић,
главни аниматор Илија Зипевски,
дизајн звука Горан Стифанић,
директор фотографије - Слободан Поповић,
монтажа Драган Узелац,
редитељ Нермин Ахметовић
Гласове дали: Ноца - Мила Манојловић, Феликс - Нермин Ахмнетовић
Продукција ART BEAT

4. епизода - Дрвени дувачки инструменти

Како изгледа кларинет, како се прави и шта је усник сазнаћете у овој епизоди у online школи До, ре, ми. Да ли сте знали да су шупља кост, панова свирала и фрула били претече флауте која се данас користи. Који још инструменти припадају групи дрвених дувачких инструмената, како су настали и како звуче побринули су се да сазнате Ноца и Феликс.

Зашто саксофон припада дрвеним дувачким инструментима а прави се од метала. Имаћемо прилику да чујемо извођење на кларинету и обои као и део концертног извођења Vladimir
Kostadinovic Group.