Читај ми!

Култура под притиском пандемије

Од 27. новембра до 4. децембра у Београду се одржава Фестивал ауторског филма са најновијим остварењима, филмовима награђиваним на фестивалима, као и делима аутора који су већ дуго присутни на филмској сцени. Гост Културног дневника је Игор Станковић, директор Фестивала.

У најновијем издању Културног дневника говоримо и о Међународном регионалном фестивалу савременог позоришта Dezire који се одржава у Суботици. Извештавамо са изложбе фотографија "Поглед са шанка" поводом пола века "Ју групе" чији је аутор Ненад Тубић Wood. Наша тема су и обновљена издања књига, од односа писаца према њима, до њиховог значаја за стварање нове читалачке публике. У рубрици "Ми у свету" бележимо протест уметника у Паризу, инициран најновијим затварањем институција културе и уметности због пандемије.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Марко Шотра
Монтажер Аника Тесла

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]