Читај ми!

Фајронт у Дејтону

Неле Карајлић и Мухарем Баздуљ о Сарајеву и Бањалуци, о личном и колективним схватањима мировног споразума који је зауставио рат у БиХ

Постајем свјестан да престају борбе изнад Бањалуке, да ће се отац и тројица рањених: стриц и ујаци живи вратити са ратишта, да ће дјед жив изаћи из тузланског логора, да престаје страдање нашег народа али и Бошњака и Хрвата, да имамо Републику Српску. Најдражи Аранђеловдан.

Овако Дејтон 95. види новинар Бранимир Ђуричић из Бањалуке. Зашто у Сарајеву иако су Бошњаци највеће жртве рата са више горчине гледају на Дејтон? И да ли је логично што је горчина највећа код Хрвата?

Спортским речником речено, Бошњаци и Хрвати су тада били на једној страни, Срби на другој, 25 година касније утисак је да су Срби и Хрвати на једној страни а Бошњаци на другој. Шта се још променило и шта ће се променити у наредних 25 година?

Гости Ока:
Мухарем Баздуљ, писац
Неле Карајлић, уметник

Аутор емисије: Горислав Папић

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]