Читај ми!

Истине и заблуде о лековима

Нова РТС ординација доноси нове три теме о здрављу. Водитељка РТС-а поделиће своју причу о борби са вирусом корона, стручњак ће разјаснити заблуде о коришћењу разних лекова, па и оних који се користе за лечење ковида 19 и на крају ћете сазнати како код куће можете направити маску за лице од бундеве.

У првом делу емисије, "Корона", новинарка и водитељка РТС-а Сања Драгићевић Бабић отркриће како је поднела вирус корона. Она ће објаснити како су почели симптоми, шта јој је тешко пало, а откриће и са којим се здравственим проблемом изборила неколико година пре пандемије.

Рубрика "Истине и заблуде" доноси разјашњење многих митова у вези са коришћењем лекова. Проф. др Јанко Самарџић, клинички фармаколог са Медицинског факултета у Београду, разјасниће која терапија за лечење короне се показала као ефикасна, зашто се у лечењу тог вируса користе антибиотици, шта не треба јести уз њих, на шта треба обратити пажњу када се користе аналгетици, када седативи стварају зависност и још много тога корисног.

Последњи део емисије је "Храна као лек". Фармацеут и специјалиста козметологије Маријана Милосављевић показаће како се припема маска за лице од бундеве. За ту једноставну маску потребно је само неколико састојака који се могу набавити у продавници и апотеци.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Ненад Кркелић.

РТС ординација РТС ординација

Аутор:
РТС

После више од 70 емисија, неколико стотина обрађених тема и готово 1000 гостију и саговорника, ауторка Марија Поповић и њен тим вашег омиљеног шоу програма о здрављу, са нестрпљењем вас очекују у новој, четвртој телевизијској сезони, од 20. октобра. Нове идеје, занимљиви саговорници и корисни савети, које до сада нисте чули. Као и до сада, кроз смех и забаву, учићемо заједно све оно што може да побољша и сачува здравље. [ детаљније ]