Читај ми!

Понуда разноврсна, вакцина још недоступна

Већ целу годину, док покушавају да помогну помогну зараженима вирусом корона, лекари, али и пацијенти широм света надају се вакцини. Компаније које се исто толико баве вакцином стигле су, изгледа до завршне фазе. Можда пребрзо?

Колико је ефикасна, када ће бити доступна и ко ће морати, а ко неће желети да је прими? То су само неке од дилема које отвара скори долазак вакцине против Ковида 19.

Прве дозе у Србији се очекују до краја године. То је, међутим, кажу стручњаци, тек прва фаза посла који је означен као један од највећих подухвата 21. века.

Како ће изгледати масовна имунизација? Хоћемо ли све непознанице решити пре него што вакцина стигне и има ли сврхе убеђивати оне који су одлучни да вакцину не приме?

Које промене доноси, а која правила не укида долазак вакцине против короне?

О томе у емисији "Четвртком у 9" говоре:др Маријан Ивануша, директор  Канцеларије СЗО у Београду, проф. др Бранислав Тиодоровић, епидемиолог и члан Кризног штаба, др Драгослав Поповић, консултант Уницефа за имунизацију. Каква су искуства оних који су већ примили руску вакцину рећи ће нам др Сергеј Бољевић са Сеченовског универзитета у Москви.

Коју ће вакцину одабрати Европска унија, а коју неће толерисати проверавамо у Бриселу.

Уредник и водитељ Нада Гогић