Читај ми!

Сабор народне музике Србије 2020

Четврто такмичарско вече

Наставља се празник нових хитова народне музике и доброг расположења, понедељком увече на Првом програму РТС-а, уз програм још једне такмичарске вечери Сабора 2020!

Након ове емисије, биће позната половина финалиста - осам, од укупно 16 композиција које ће се надметати за највише признање овогодишњег издања Сабора.

У четвртој квалификационој емисији Сабора 2020, за пролазак у финале такмичиће се нових осам композиција, које ће отпевати:

Ранко Шемић "Уживам са тобом"
Недељко Билкић "У завичају живети је слатко"
Катарина Ковачевић "Љубав из мог краја"
Нино Шемић "Моја жеља"
Маријана Катић "Морам бити једина"
Емир Хабибовић "Замисли"
Зорана Симеуновић "Растанак"
Ацко Незировић "Живот боема"

Савез естрадних уметника Србије и Радио-телевизија Србије настављају са промовисањем аутентичне домаће народне музике. У протекле три емисије жири је одабрао 6 такмичара и песама које су прошле - они ће се надметати за титулу најбоље композиције овогодишњег Сабора, као и за још низ вредних награда.

Кроз квалификационе емисије Сабора 2020, представићемо 64 нове композиције народне музике. За сада су своје место у финалу обезбедиле композиције које су у претходне три емисије Сабора 2020 извели: Марина Станкић, Данило Живковић, Мина Костић, Наташа Стајкић, Љиљана Александрић и Дејан Недић Тејовац.

Наравно, у свакој емисији Сабор 2020 биће и још много других лепих изненађења - на почетку четврте емисије, сигурно ћете уживати у дуету Гоце Лазаревић и Маринка Роквића...

Стални чланови Стручног жирија Сабора су Мерима Његомир, Љубиша Павковић и Дејан Петровић а уз њих ће у свакој емисији у овој улози бити по још двоје еминентних личности домаће народне музике. Овога пута песме ће, заједно са сталним члановима жирија Сабора 2020, оцењивати Гоца Лазаревић и Маринко Роквић. Свакој песми, чланови жирија ће доделити од један до осам поена. Укупан збир на крају ће, наравно, одлучити победнике. У финалу ће се за победу надметати укупно 16 композиција за које ће и гледаоци моћи да гласају путем СМС порука и тако допринесу што бољем пласману својих фаворита...

Водитељи Сабора народне музике Србије 2020 су Марија Вељковић Миловановић и Срђан Ивановић.

Сабор народне музике Србије је национално музичко такмичење композитора, текстописаца, аранжера - оних, који су највише или једнако заслужни за успех и квалитет сваке песме.

У свакој емисији у име удружења СЕМУС, председник Савеза естрадно-музичких уметника Србије, господин Драгиша Голубовић ће по двоје истакнутих уметника народне музике награђивати престижним признањима "Национални естрадно-музички уметник Србије" и "Награда за животно дело".

Редитељ: Петар Станојловић