Читај ми!

Културни дневник

У Београдском драмском позоришту је за 20. новембар заказана премијера "Југојугославије", према тексту и у режији госта из Немачке, награђиваног уметника Бона Парка. Тим поводом је гошћа Културног дневника глумица Исидора Симијоновић која игра у представи.

Упркос бројним епидемиолошким ограничењима, у Мадлениануму су наступили оперски уметници из Санкт Петербурга, доказујући да култура и уметност не познају границе. Изведено је раскошно и амбициозно Моцартово дело "Отмица из Сараја" у режији Јурија Александрова. У Музеју Југословенске кинотеке одржан је први фестивал "Merlinka Classics", где је приказано осам филмова који су оставили дубок траг на queer кинематографију. Из штампе је управо изашла нова књига прича Владиславе Војновић, "Епизодисти и јунаци", коју представљамо у Културном дневнику. У Новој галерији визуелних уметности је отворена прва ВР изложба у Србији, "Геометрија светлости", уметнице Ане Кнежевић, која живи и ради у Њујорку. Идемо и у Аустралију, где је поп звезда Кајли Миног објавила нови албум "Диско", снимљен током протеклих месеци боравка у карантину.

Уредник емисије Ана Тасић
Реализација Сања Реџић
Монтажа Никола Манић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]