Читај ми!

Културни дневник

52. БЕМУС завршава се вечерас у Коларчевој задужбини наступом Београдске филхармоније под вођством Ханса Графа, почасног диригента Хјустонског симфонијског оркестра. На програму су Моцартова дела.

Једно од најбољих музичких позоришта у Русији, Државни камерни музички театар "Опера Санкт Петербурга" поново је на турнеји у Србији. У Народном позоришту у Београду ансамбл овог театра извешће оперу Бенџамина Бритна "Насиље над Лукрецијом" вечерас и у суботу, а наредна два дана у Опери и театру Мадленијанум биће изведена "Отмица из сараја" Волфганга Амадеуса Моцарта.

Песници Радмила Петровић и Звонко Карановић учесници су књижевне вечери "Поезија и шмекери" која ће бити одржана у Народној бибилотеци Србије, а моћи ће да се прати преко званичне Фејсбук странице библиотеке.

Пет младих уметница Чарна Николић, Уна Лауренчић, Анастасија Којић, Тамара Костревц и Тања Марјановић, студенткиње фотографије на Факултету примењених уметности у Београду представиле су своје радове на заједникој изложби у Крушевачком позоришту младих.

О књизи аргентинског писца Педра Маирала "Уругвајка" говори Сања Милић, а у рубрици "Ми у свету" видећете како ради поново отворено позориште у Сао Паулу, где публика, због заштите од вируса короне, представе прати у специјалним пластичним кабинама.

Гост Културог дневника је Наташа Дракулић, сценаристкиња филма "Дара из Јасеновца" који ће, поред наше, видети и америчка публика.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Никола Манић
Реализатор: Сања Реџић