Читај ми!

Културни дневник

Књижевни клуб "Багдала" из Крушевца уручио је, у Свечаној сали САНУ у Београду награду Багдалин прстен "Деспот Стефан Лазаревић" за 2020. годину академику Љубомиру Симовићу за његово свеукупно књижевно дело. Наша екипа је једна од ретких којима је због мера заштите било дозвољено да сними овај догађај, а ту прилику смо искористили да замолимо добитника да говори за нашу емисију.

Дописници из Ниша шаљу нам извештај са отварања "Нишког ликовног салона", значајне годишње манифестације, којом два селектора представљају дванаест уметника.

У Културном центру Београда три нове изложбе "Све смо погрешно разумели" Марка Црнобрње, перформанс и изложба Бранка Милисковића "Обмане" и друго "Међународно студентско бијенале уметности књиге".

Били смо на снимању серије "Азбука нашег живота", по мотивима романа Мирјане Бобић Мојсиловић.

Уколико сте у потрази за онлајн садржајима из културе, за вас смо припремили кратак приказ комичне опере "Финске Националне Опере и Балета", "Ковид фан туте".

Приказаћемо вам и како се поново, на отвореном, приказују претставе у бразилској метрополи, Сао Паулу.

уредник Владимир Петровић
реализатор Ерна Глигоријевић
монтажер Никола Манић
уредник серијала Снежана Стаменковић Јојић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]