Читај ми!

Сабор народне музике Србије 2020

Трећа такмичарска емисија

У трећој квалификационој емисији Сабора 2020, за пролазак у финале такмичиће се нових осам композиција, које ће отпевати: Душко Трифковић, Изворинка Милошевић, Дејан Недић Тејовац, Јован Михаљица, Милена Лазаревић Поповић, Александра Ристановић, Љиљана Александрић и Теуфик Туфо Велетанлић.

Савез естрадних уметника Србије и Радио-телевизија Србије настављају са промовисањем аутентичне домаће народне музике. У протекле две емисије жири је одабрао 4 такмичара која су прошла у финале и који ће се надметати за титулу најбоље композиције овогодишњег Сабора, као и за још низ вредних награда.

Наравно, у свакој емисији Сабор 2020 биће и још много других лепих изненађења - на почетку треће емисије, уживаћемо и дуету Снежане Ђуришић и Радише Урошевића...

Kроз квалификационе емисије Сабора 2020, представићемо 64 нове композиције народне музике. За сада су своје место у финалу обезбедиле композиције које су у претходне две емисије Сабора 2020 извели: Марина Станкић, Данило Живковић, Мина Kостић и Наташа Стајкић.

У трећој такмичарској емисији Сабор 2020, која је на програму у понедељак 16. новембра (РТС1, у 22.00), осам певача ће пратити Народни оркестар РТС-а под управом Владе Пановића а ово је списак извођача и песама:

Душко Трифковић "Стих по стих"
Изворинка Милошевић "Тебе волим, тебе желим"
Дејан Недић Тејовац "Још од лане бројим дане"
Милена Лазаревић Поповић "Опет бих те миловала"
Јован Михаљица "Душе немам"
Александра Ристановић "Први мерак"
Љиљана Александрић "Волео си и ти мене"
Теуфик Туфо Велетанлић "Бијеле рукавице"

Стални чланови Стручног жирија Сабора су Мерима Његомир, Љубиша Павковић и Дејан Петровић а уз њих ће у свакој емисији у овој улози бити по још двоје еминентних личности домаће народне музике. Овога пута песме ће, заједно са сталним члановима жирија Сабора 2020, оцењивати Снежана Ђуришић и Радиша Урошевић. Свакој песми, чланови жирија ће доделити од један до осам поена. Укупан збир на крају ће, наравно, одлучити победнике.

У финалу ће се за победу надметати укупно 16 композиција за које ће и гледаоци моћи да гласају путем СМС порука и тако допринесу што бољем пласману својих фаворита...

Водитељи Сабора народне музике Србије 2020 су Марија Вељковић Миловановић и Срђан Ивановић.

Сабор народне музике Србије је национално музичко такмичење композитора, текстописаца, аранжера - оних, који су највише или једнако заслужни за успех и квалитет сваке песме.

У свакој емисији, удружење СЕМУС ће по двоје истакнутих уметника народне музике наградити престижним признањима "Национални естрадно - музички уметник Србије" и "Награда за животно дело".

Фестивал нових композиција заједнички су осмислили Савез естрадно-музичких уметника Србије (СЕМУС) и Радио-телевизија Србије, са циљем да кроз афирмацију аутора и подстицање на стваралаштво допринесу неговању квалитета народне музике.

Музички уредници Сабора 2020: Душан Шуклетовић и Урош Марковић
Сценарио: Воја Савић
Редитељ: Петар Станојловић