Читај ми!

Културни дневник

У Културном дневнику извештавамо са изложбе „Владан Ђорђевић: портрет неуморног ствараоца" која је отворена у Галерији САНУ. Академик Владан Ђорђевић био је једна од најистакнутијих личности културног, научног и политичког живота Србије у 19. веку.

Преносимо атмосферу са отварања 52. Београдских музичких свечаности. У Опери и театру Мадленианум фестивал је почео концертом најлепших арија у извођењу оперске диве Марије Гуљегине.

Били смо у Конаку кнегиње Љубице где је отворено 20. Бијенале керамике.

Водимо вас на отварање 6. Косово и Метохија међународног филмског фестивала у Дому културе Грачаница, који је почео пројекцијом филма „Име народа" редитеља Дарка Бајића. У фокусу овогодишњег фестивала су домаћи биоскопски хитови.

Представљамо књигу „Човек који је волео псе" савременог кубанског писца Леонарда Падуре, објављену у издању издавачке куће „Лагуна".

Сликом идемо и у њујоршки Метрополитен музеј где је у току изложба посвећена времену и моди. Поставка је део програма којим музеј прославља век и по од оснивања.

У сусрет 16. Филмском фестивалу Слободна зона и домаћој премијери филма „У славу љубави", гошћа Културног дневника је редитељка Тамара Дракулић.

Уредници: Маја Милић и Николина Срећковић
Монтажер: Никола Манић
Реализатор: Марко Шотра
Уредник серијала: Снежана Стаменковић Јојић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]