Читај ми!

Културни дневник

Деветнаеста по реду манифестација Бијенале уметности, под називом "Смрт уметности, живела уметност!" биће одржана од 31. октобра до 27. новембра у више излагачких простора у Панчеву.

Овогодишњи концепт осмислио је четвророчлани ауторски тим Ивана Башичевић Антић, Сања Латиновић, Селман Тртовац и Стеван Вуковић који је гост Културног дневника.

У Српској академији наука и уметности поводом обележавања 8 векова откако је Свети Сава сачинио Зборник световних и црквених правила приређена је свечана академија "800 година Законоправила Светог Саве".

На деветом издању филмског фестивала GoetheFEST-а под слоганом "Ново време, нови свет" on line седам филмова, шест премијерно у Србији.

У Музеју савремене уметности у Београду почео Програм перформанс уметности осмишљен је као модерна платформа која може да пружи уметницима и кустосима из земље, региона па и са међународне сцене поље за рад на коме се као основна правила поштују размењивање идеја, експеримент и стварање.

У Културном дневнику представљамо књигу "Гле сад онда" Џамајке Кинкејд, књижевнице која је била један од кандидата за Нобелову награду и филм Ребека римејк чувеног Хичкоковог остварења.

После 7 месеци неактивности због пандемије вируса у Лондону је Краљевски балет поново почео да ради извођењем екстравагантне представе, која је спој класичног балета и модерног плеса, on line.

Уредник Маја Туцаковић
Монтажа Никола Манић
Реализација Ерна Глигоријевић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]