Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је др Светлана Шеатовић виши научник сарадник Института за књижевност и уметност, која је својом научном студијом "У залеђу Средоземља", проучавајући утицај Медитерана у српској књижевности 20. века, дала драгоцен допринос нашој култури.

У фокусу Културног дневника међународни научни скуп "Лексикографија и лексикологија у светлу актуелних проблема" у Српској академији наука и уметности, на коме се између осталог разговара о европским искуствима рада на речницима у савременом добу и у односу на потребе модерних корисника.

У емисији говоримо о новој изложби Владимира Лалића у Културној станици Свилара у Новом Саду, на којој се уметник представио својом новом серијом радова на плексигласу, као и о поставци колажа и објеката "Напољу је унутра" Милене Путник у галерији Атријум у Библиотеци града Београда.

Наша екипа пропратила је ревијално вече 24. Фестивала кореографских минијатура у Битеф театру.

Водимо вас у Галерију РТС-а на концерт наше познате виолончелисткиње Сандре Белић, која је са својим музичким пријатељима пијанисткињом Љиљаном Вукељом и флаутистом Љубишом Јовановићем, наступила у оквиру циклуса којим се обележава 250 година од рођења Лудвига ван Бетовена.

У Културном дневнику представљамо јапанског уметника Тароа Окамотоа, једног од највећих авангардних уметника XX века, који има два меморијална музеја у Јапану.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Маја Мандић

Монтажер Аника Тесла

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]