Читај ми!

Истине и заблуде о вирусу корона

Нова доза корисних информација о здрављу кроз нове три теме очекује вас у овонедељној РТС ординацији. Сазнаћете како је протекла борба познатог музичара са вируом корона, биће разјашњене и заблуде о covid-у 19, а чућете и како се решавјау кожни проблеми изазвани ношењем заштитних маски.

У првом делу емисије, "Корона", детаље своје борбе против covid-а 19 откриће музичар и глумац Ђорђе Давид. Говориће о томе како се лечио, шта му је најтеже пало, као и како је изгледао боравак у болници.

"Истине и заблуде" у вези са вирусом корона разјаниће доц. др Ана Банко, вирусолог са Медицинксог факултета у Београду. Сазнаћете да ли је вирус ослабио, каква ће бити ефикасност вакцине, колико маске заиста штите, када је "PCR" тест негативан и још много тога.

У "Ординацији" ћете сазнати које кожне проблеме може изазвати дуготрајно ношење маске. Проф. др Даница Тиодоровић, дерматовенеролог из КЦ Ниш, објасниће како се могу избећи акне и екцеми, али и које креме помажу уколико се ове промене већ јаве.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ емисије је Ненад Кркелић.

РТС ординација РТС ординација

Аутор:
РТС

После више од 70 емисија, неколико стотина обрађених тема и готово 1000 гостију и саговорника, ауторка Марија Поповић и њен тим вашег омиљеног шоу програма о здрављу, са нестрпљењем вас очекују у новој, четвртој телевизијској сезони, од 20. октобра. Нове идеје, занимљиви саговорници и корисни савети, које до сада нисте чули. Као и до сада, кроз смех и забаву, учићемо заједно све оно што може да побољша и сачува здравље. [ детаљније ]