Читај ми!

Културни дневник

Галерија Матице српске у Новом Саду обележава 173 године постојања отварањем изложбе "Матрица. Монологија" сликара, конзерватора и графичара Данила Вуксановића чији радови прате рад, постојање и историју ове галерије.

На 13. "Конденз" фестивалу савременог плеса и перформанса који почиње вечерас, до 29. октобра на више локација у Београду, биће одиграно шест представа и перформанса у организацији Станице Сервиса за савремени плес.

Први фестивал "Уметност и људска права" који организује "Дах театар" биће отворен у Установи културе Стари Град перформансом "Земља" Јадранке Анђелић.

"Све било је музика" назив је изложбе која је у Музеју Народног позоришта приређена поводом три јубилеја примадоне Радмиле Смиљанић - 80. рођендана, 50 година уметничког и 30 година педагошког рада.

У Сао Паулу је после 6 месеци поново отворен Музеј уметности, познат као MASP, који садржи највећу збирку дела западних уметника у Латинској Америци, у којој се налази осам хиљада радова.

Гост Културног дневника је писац Владимир Вучковић.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Аника Тесла
Реализатор: Марко Шотра

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]