Читај ми!

Културни дневник

У Културном дневнику представљамо монографију "Француска и Србија: Векови пријатељства" аутора Алексиса Труда, професора Универзитета у Версају и водећег стручњака за историјат међудржавних и културних односа Србије и Француске.

Говоримо и о капиталном делу "Велике жене у Великом рату" Славице Поповић Филиповић, у издању издавачке куће "Мали Немо" из Панчева.

У Југословенској кинотеци почео је седми Јапанско - српски фестивал филма, који ће трајати до 24. октобра. Тема овогодишњег фестивала је "Брига".

Били смо и на сцени Опере и театра "Madlenianum" где је по први пут у Србији почео "Гавран фест", фестивал једног од најизвођенијих драмских аутора Мира Гаврана.

Обишли смо изложбу "How long is now" младе уметнице Мине Ракиџић.

Представљамо вам кратки филм заснован на чувеном балету Артура Пите "Мајка", чију режију потписује прослављени француско-колумбијски редитељ Емануел Куеста.

Гошћа Културног дневника је Ана Ћурчин, кантауторка из Београда, поводом новог албума са бендом "The Changes", под називом "Differences live".

Уредници: Николина Срећковић и Маја Милић
Монтажер: Аника Тесла
Реализатор: Сања Реџић
Уредник серијала: Снежана Стаменковић Јојић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]