Читај ми!

ТВ лица: Ан Мари Ћурчић

Ан Мари Ћурчић је као ТВ лице позната презентерка и новинарка вести.

Отац јој је био амбасадор Конга у тадашњој Југославији, рођена је ван граница наше земље, али се као девојчица са мајком вратила у Београд што је како каже, била прилична храброст средином седамдесетих бити самохрана мајка са дететом другачије боје коже. Мајка јој је била подршка кроз одрастање, баш као и данас. Са носталгијом се сећа Београда осамдесетих, познанства са садашњим супругом познатим музичарем, рађањем ћерке Марије која је била PR и манекенка и млађе Јелене студенткиње архитектуре.

Ан Мари је је у последње две године потпуно посвећена борби за заштиту и унапређење менталног здравља због трагедије у којој је изгубила ћерку Марију, на фб страници "За Тебе #Вредно је" пишу јој углавном млади људи којима је потребна помоћ. Подсећајући их да нису сами, упућује их на адресе установа у којима могу да потраже стручну помоћ, али осећај да и други имају сличне проблем, да не морају увек да буду насмејани, да је у реду рећи да ниси добро, много им значи, баш као и њој која о својим данима говори као о емотивним ролеркостерима.

Октобар је месец борбе за ментално здравље, тим пре је ова прича Ан Мари Ћурчић позив свима да се укључе и помогну јер је права порука "За тебе, важно је".

Аутор: Тања Петернек Алексић