Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је немачки слависта и преводилац Роберт Ходел, аутор књиге "Речи од мрамора", посвећене животу и делу Драгослава Михаиловића. Реч је о првој биографији великог књижевника насталој из пера једног иностраног писца.

Поводом педесет пет година од оснивања Музеја савремене уметности у Београду, говоримо о његовој мисији бележења кључних момената у развоју југословенске савремене уметности, али и изложбама које следе.

Представљамо нови роман Радована Белог Марковића "Стојна ветрењача", објављен у едицији "Коло" Српске књижевне задруге.

Водимо вас у Лесковац на 12. издање фестивала "Ледамус", у оквиру којег је одржан концерт клавирског дуа који чине Александар Шандоров и Немања Николић.

Биће речи и о монографији "Утврђења средњовековног града Новог Брда", аутора Марка Поповића и Гордане Симић. У овој обимној студији, у издању Републичког завода за заштиту споменика културе, први пут је објављена документација о архитектури утврђења и свих грађевина које се у њему налазе.

Из света доносимо причу о изложби старих римских и грчких мермерних статуа, биста и других предмета који су дуго били ван домашаја јавности, више деценија скривени у подруму једне римске породице.

Уредници Јелена Виденовић и Јована Јанковић
Монтажа Никола Манић
Реализација Марко Шотра

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]