Читај ми!

Телохранитељ

Друга епизода: Терористички напад циља школу у коју иду Дејвидова деца, а снајпер отвара ватру на министарку унутрашњих послова, Џулију Монтаги. (Bodyguard, 2018)

Би-Би -Сијева хит ТВ драма "Телохранитељ", која је срушила све рекорде гледаности у Британији, у протеклих десет година, емитује се недељом на РТС 1. Са чак 11 милиона људи уз мале екране, драматично финале серије било је најгледанија епизода на овом каналу још од 2008. године (до тад је тај рекорд држала божићна епизода серије Doctor Who).

Главну улогу игра Ричард Меден, који је светску славу стекао улогом Роба Старка у серији Игра престола (Game of Thrones), а веома запажену ролу остварио је и у серији Медичијеви: Господари Фиренце. У Телохранитељу он је Дејвид Бад, нестабилни ратни ветеран насилне природе, који ради као стручњак у специјалној служби лондонске полиције. Изненада бива премештен на ново радно место - телохранитељ министарке унутрашњих послова - Џулије Монтаги. Њена политичка уверења су све против чега се Бад у животу борио, а она је оличење свега онога што он презире. Бад се налази у тешкој позицији - растрзан између дужности и уверења. Одговоран је за Џулијину безбедност, а да ли је он заправо и њена највећа претња?

Ричард Меден је за улогу Дејвида Бада освојио Златни глобус и Националну телевизијску награду Велике Британије (НТА), док је сама серија добила БАФТА телевизијску награду и НТА, а номинована је за Еми и Златни глобус.

Телохранитељ је идеалан за све љубитеље акције, неочекиваног заплета и прецизно разрађених ликова. Творац серије Џед Меркјурио (аутор још једне хит серије - Лине оф дутy) сваку опцију оставља отвореном до самог краја и тако упорно подиже неизвесност и напетост, а узбудљиви преокрети гледаоце држе прикованим за екран до последњег минута финалне, шесте епизоде.

Сваке недеље на Првом програму РТС, око 22.30 имате прилику да откријете да ли је 11 милиона гледалаца у праву када тврде да је Телохранитељ најбоља британска серија ове деценије?