Јутарњи програм

Нови понедељак, први у октобру! Нова радна недеља, и нових 5 сати дружења са јутарњим програмом! АКо имате толико времена, припремили смо вам и ово:

- Пуне 2 деценије прошло је од 5.октобра две хиљадите године! Био је то дан велике наде за Србију, дан када је Србија стала, а грађанска непослушност претворена у масовне протесте. Зашто 20 година касније, као и свих претходних, о 5.октобру говоримо као о пропуштеној шанси. 

- Близу три стотине породица интерно расељених са Косова и Метохије, као и повратника по Споразуму о реадмисији, добило је кров над главом, а још 182 породице су економски оснажене средствима намењеним за почетак неког посла, кроз ИПА средства. О томе, али и колико још људи треба збринути, после пола 8.

- У ово време прошле године причали смо о томе да су многа Саветовалишта за дијабетичаре обновљена, јер број пацијената расте. Сада их је око 800 хиљада. У ризичној су групи и пандемија је свакако променила ритам уобичајене контроле. Дијабетес је наша тема после пола 9.

- Више од новца који повремено шаљемо када затреба, деци са сметњама у развоју значи да добију нашу већу пажњу! Почиње дечја недеља и ове године посвећена је деци и младима са тешкоћама у развоју. Шта чинимо за ову децу и њихове родитеље и какву подршку од нас увек треба да добију? После 9.

- Клиничко-болнички центар "Др Драгиша Мишовић" је још 22.марта претворен у Цовид болницу, али је и поред тога једна од болница у којој је највише лечених кардиолошких пацијената. А, како је радити у условима епидемије, и да ли је теже лечити пацијенте, наша ема је после пола 10.

- У "Наздрављу" после 10, анализирамо ко би ове године могао да добије Нобелову награду за мир из области медицине.

- Представљамо вам и емисије која ће вечерас бити емитована од 22 сата и 10 минута на нашем првом програму - "Двадесет година од Петог октобра - "Дан једне наде", ауторке Наташе Мијушковић.

- И на самом крају представљамо Вам дипломску представу Института за уметничку игру, која носи назив "Password of essence".

Уредник: Александар Туцаковић
Водитељ: Бранко Веселиновић