Културни дневник

Културни дневник извештава са концерта нашег врхунског виолинисте Немање Радуловића који са пијанисткињом Лор Фавр Кан на сцени Коларца изводи дела класичне музике у три термина - 28. и 30. септембра и 1. октобра.

Говоримо о јубиларном 65. Стеријином позорју са слоганом "Стварност чуднија од маште" у Новом Саду, као и о позоришној премијери у Атељеу 212 где је представу "Руска Смрт" према тексту Ирине Васковске на сцену поставила Андреа Ада Лазић. Представљамо роман франсцуског писца Давида Диопа "Браћа по души", награђивану причу о Африканцима који су се борили у Првом светском рату на европском фронту. У рубрици "Ми у свету" водимо Вас у Пекинг на изложбу поводом 600 година постојања Забрањеног града.

У Галерији РТС-а сваког последњег уторка током четири месеца одржаваће се концерти камерне музике посвећени Бетовену. Тим поводом наша гошћа је Бојана Жижић, музички уредник Другог програма Радио Београда, аутор серијала који почиње 29. септембра.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Марко Шотра
Монтажер Никола Манић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]