Културни дневник

Са циљем прикупљана средстава за школовање младих балетских играча 25. септембра на Великој сцени Народног позоришта биће одржано Донаторско гала вече Фондације "Сергеј Полуњин". Гост Културног дневника је интернационална балетска звезда Сергеј Полуњин.

На Стадиону Ташмајдан у оквиру циклуса Вип Кинотека премијерно дигитално рестаурисана верзија култног филма "Мајстори, мајстори" редитеља Горана Марковића.

У оквиру Београдског фестивала игре на сцени Раша Плаовић Народног позоришта изведена је представа "Један" Сање Нинковић, добитнице награде Охрабрење на 22. Фестивалу кореографских минијатура.

У Културном дневнику представници издавача говоре о одлагању Сајма књига и о томе шта спремају да очувају његов дух током октобра.

Представљамо нови филм Чарлија Кауфмана "Размишљам да ово прекинем", који је изазвао лавине полемика на друштвеним мрежама и само пар дана након премијере постао феномен.

У бечком Музеју модерне уметности отворена је велика изложба радова из ране фазе чувеног Ендија Ворхола.

У Мексику су током радова на изградњи новог аеродрома Санта Лусија на 50 километара од центра престонице пронађени остаци 200 мамута стари више од 15 хиљада година.

Уредник Маја Туцаковић

Монтажа Никола Манић

Реализација Маја Мандић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]