САТ поставио светски рекорд

Екипа емисије САТ, на челу са Младеном Алвировићем и Дарком Гигићем, успела је да постави светски рекорд у брзини успона на надморску висину највишег врха на свету - Монт Евереста.

Новим ленд ровером "дефендер" довољно пута су се попели на један од врхова Копаоника возећи изван уцртаних путева, без права на одмор или помоћ, све по правилима "еверестинга".

Реч је о дисциплини која је незванично светско првенство на друму за бициклисте, али је у подвигу редакције емисије САТ по први пут на свету претворена у изазовну вожњу ван пута.

Видећете које су све потешкоће морали да савладају на терену, колико је све трајало, која је коначна висина коју су успели да досегну и која правила вожње су морали да поштују у потпуном беспућу. Која су то правила која морају да поштују неки други који желе да потуку рекорд постављен у Србији.

Реприза емисије је петком у 11.00 на Другом програму.

 

САТ САТ

Аутор:
Младен Алвировић

Сви који траже актуелну и, пре свега, корисну информацију из области саобраћаја, аутомобилизма и туризма већ пуних 30 година окупљени су око емисије САТ, емисије и за возаче и за пешаке. [ детаљније ]