Филм

Зову ме Тринити

Дивљи запад. Тринити је један од најбржих револвераша своје генерације и путује спавајући на лежају којег вуче његов коњ. Због брзине, добио је надимак "десна рука ђавола". (Lo chiamavano Trinità, 1970)

Стиже у један мали градић и тамо среће свог крупнијег брата, Бамбина, "лева рука ђавола", који се у граду представља као локални шериф како би сакрио чињеницу да је прави шериф у међувремену упуцан и да тамо чека своје сараднике како би украо нежигосане коње.

У близини влада сукоб између себичног градоначелника Харимана, богатог власника стоке, и мирољубивих мормона који су се населили на плодној долини. Хариман унајмљује разбојнике који редовно узнемиравају и тероришу мормоне како би их отерали са земље коју Хариман жели да присвоји за себе и своје коње.

Тринити се умеша у сукоб и заљуби у једну девојку. Успева да наговори невољког Бамбина да му помогне да одбрани беспомоћне мормоне којима религија забрањује насиље. Тринити, Бамбино и његова два сарадника крећу да подучавају мормоне. Када Хариманови разбојници поновно стигну у долину, мормони крену у огромну тучу с њима, уз помоћ и подршку Тринитија и Бамбина. На крају, Бамбино и његова два сарадника одлазе према Калифорнији. Тринити жели да остане са девојком, али када сазна какав га живот очекује у мормонском друштву, бежи заједно са Бамбином.

Улоге: Теренс Хил, Бад Спенсер, Фарли Грејнџер...

Режија: Енцо Барбони