Скривено село винског Срема

Ривица - село надомак Београда и Новог Сада у које се не долази "онако успут".

Због епидемије, многи који су одмор планирали на мору или у иностранству, проводе га у Србији. Она етаблирана туристичка места тако су одавно резервисана и ту је тешко пронаћи смештај. Зато вас водимо у нека мање позната која тек треба истражити. Једно од таквих је село Ривица, на сат вожње од Београда. Налази се у сремској општини Ириг, па могу да се похвале вином. Имају и воденицу и то чак из 18. века. А опет - ни о томе, ни о селу, чак се ни у Срему не зна много. Упознајемо нескривене лепоте овог скривеног села.

Из Срема идемо на југ, у српски Манчестер. Град који је некада био познат по текстилној и фармацеутској индустрији, био је и град кошарке. Екипа Здравља из Лесковца више пута играла је у финалу Купа тадашње Југославије и то захваљујући једном од најбољих тандема ЈУБА лиге - Миљану Павковићу и Слободану Митићу. О времену када се и изван Београда играла одлична кошарка, Миљан и Жућа говорили су за Око магазин.

Уредник Горислав Папић

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]