Културни дневник

За алтернативни бенд E-Play је уобичајено да у свом раду помера границе. Најчешће у смислу музичког заокрета или ауторског израза у новим песмама и спотовима. Гост Културног дневника је Маја Цветковћ, фронтмен бенда E-Play поводом прве плоче у дугогодишњој каријери.

У Културном дневнику ексклузивно представљамо романсирану биографију Милеве Марић, књигу "Ајнштајн и ја" Габријеле Грејсон. Извештавамо са концерта Дивне Љубојевић на овогодишњем фестивалу АРЛЕММ у Ариљу и организоване шетње Београдом којом се упознаје историја града и традиционални начин живота у њему. У емисији говоримо о online поставци "Историја српског позоришта" којом Музеј позоришне уметности обележава 70 година од оснивања. У рубрици "Ми у свету", водимо вас у грчко позориште у Епидаурусу где су изведени Есхилови Персијанци.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Ернестина Глигоријевић
Монтажер Милош Ачански

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]