Економије - Друго полувреме

Обрачун са кризом услед пандемије

Ватра је колико толико угашена, али пожар је још увек ту. Док год траје пандемија, живот, а самим тим и привреда је у ванредном стању и потребне су посебне мере како би се сачувала радна места, производња, пласман.

Искуство са мерама помоћи са почетка кризе је драгоцено, али је сада дошао ред да се донесу мере које ће бити дуготрајније како би се угасио пожар. Свака земља припрема посебан пакет помоћи, чланице Европске Уније могу да рачунају на укупно 750 милијарди евра, што кредита, што донација.

А Србија? Одобрено је више од 10 хиљада повољних кредита привредницима, одложено је плаћање пореза, исплаћене су три минималне зараде и сада се подвлачи црта - како помоћи свакој од привредних грана посебно.

Шта ће бити кључно у наредном периоду, које мере су могуће, како помоћи малим фирмама, како великим - то су теме Ока економије.

Гости су министар финансија Синиша Мали, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и извршна директорка Металца Невенка Трифуновић.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

 

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]