Корона узвраћа ударац

Кака ублажити привредни пад?

Сваки нови месец са епидемијом је нови изазов не само за очување здравља већ и привреде. С обзиром на то да епидемија траје дуже од очекивања и да се не зна до када ће постојати ова "нова реалност" сви се прилагођавају у пословању и свакодневном функционисању. И то свуда у свету.

Шта нас чека када је реч о економији? Да ли је могуће поново "нормално" радити и постизати раст у привреди?

Судећи према прогнозама - и не баш. Европска економија би могла да забележи најтежи пад од Другог светског рата - до скоро 9 процената. Извесно је да ће и наредна година бити тешка и да би економија могла да остварује плус тек за две године.

Каква је позиција Србије? За сада су највише погођени туризам и угоститељство, али проблеми су присутни у већини привредних грана - железара Смедерево је угасила једну пећ јер нема коме да извози челик.

Шта може да се уради кака би економски пад био што мање стрмоглав, која су искуства других земаља, како помоћи и малим и великим компанијама - то су теме Ока економије.

Гости су професор Факултета ФЕФА Горан Питић и Драган Лоначар, професор Економског факултета.

О искуству Немачке извештава дописник Ненад Радичевић.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

 

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]