Културни дневник

У Позоришту младих у Новом Саду је завршена припрема представе "Кад сам био гарав", инспирисане животом и делом Мирослава Мике Антића, а премијера ће бити одржана када епидемијске околности буду повољније. Тим поводом је гост Културног дневника редитељ представе Стеван Бодрожа.

Биоскопи су нажалост код нас још увек затворени, док се гледаоцима нуди алтернатива онлајн биоскопа. У Културном дневнику истражујемо гледаност ових виртуелних биоскопа у Србији. Недавно се навршило четрдесет година од смрти Хенрија Милера, због чега се подсећамо његовог дела и дубоких трагова које је оставио у америчкој и светској књижевности. Због погоршања епидемиолошке ситуације, извођење позоришних представа је код нас поново привремено обустављено, а театар на Интернету је зато опет у фокусу. Издвајамо снимак представе "Магбет" Глоуб театра.

Поводом рођендана Николе Тесле, 10. јула, у његовом научном центру у Ворденклифу је протеклог викенда организовано неколико културних догађаја. Између осталог је публика могла да ужива у пројекцији филма "Тесла", у драјв-ин биоскопу, шест недеља пре почетка његове америчке дистрибуције. Идемо и у Италију, у Палермо, где је поново отворен храм музике, Театро Масимо, извођењем дела "Вечни странац".

Уредник емисије Ана Тасић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Милош Ачански
Уредник серијала Снежана Стаменковић Јојић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]