Филм

Сила привлачности

Они долазе... Неидентификовани летећи објекат, велики свемирски брод срушио се у центру Москве. (Prityazhenie, 2017)

Летелица је пала у густо насељен део руске престонице. Погинуо је велики број људи и причињена је велика материјална штета. Мада власти и војска дају све од себе да ситуацију ставе под контролу, све је, ипак, пошло по злу.

екон је представник ванземаљаца. Биолошки је сличан људима, али по способностима далеко напреднији. На путу ка Земљи, где се запутио у истраживачку мисију, његов брод оштећен је метеорском кишом. Додатно, руско ваздухопловство брод је помешала са метеором, па му је уместо помоћи упутила балистичке ракете, како би отклонили опасност за грађане Русије.

Међутим, тиме су онеспособили контроле на броду, те се он срушио на стамбене блокове велеграда. Власти су одлучиле да не ступају у контакт са ванземаљском посадом, нити су им понудили помоћ у поправкама. Оградили су и евакуисали простор око брода, а Москва је наставила са уобичајеним животом.

Окосницу најгледанијег руског овогодишњег филма, фантастичног блокбастера који је само у Русији зарадио 20 милиона долара, чини романса која се развија између Јулије, ћерке пуковника Валентина Лебедева, и ванземаљца, у коју је умешан и Јулијин бивши дечко, главни негативац. Ова љубавна прича носи главну поруку филма - Потпуни странац са друге планете имао је више поверења у људе, него што су га они имали међусобно.

Улоге: Ирина Старсшенбаум, Александр Петров, Ринал Мукаметов...

Режија: Федор Бондарчук