Културни дневник

Гост Културног дневника Тијана Палковљевић Бугарски управница Галерије Матице Српске, једне од првих музејских установа која је отворила врата за посетиоце, после препоруке Министарства културе и информисања о нормализовању рада.

Изложба документарних фотографија "Танјуг јавља, рат је завршен" отворена је у Музеју Југославије. Музеј први пут јавности представља документарне фотографије државне агенције Танјуг које сведоче о томе како је Југославија изгледала непосредно пре и после ослобођења у Другом светском рату. Други пут за четири године престижну Пулицерову награду за књижевност добио је амерички писац Колсон Вајтхед. Представљамо награђени роман "Момци из Никла" базиран на стварним догађајима, узбудљив, провокативан и снажан приказ расизма и неравноправности. Иако се публика ужелела позоришта, која су затворена већ више од три месеца због пандемије корона вируса, услед поновног захуктавања епидемије позоришне представе до даљњег у виртуелном простору - on line. У Културном дневнику истражујемо предности и мане позоришта које се са епидемијом преселило у сферу интернета.

Водимо вас у Орсеј једно од најпосећенијих и архитектонски најлепших музејских здања Париза, које је поново отворило врата публици изложбом импресиониста.

Уредник Маја Туцаковић
Монтажа Горан Мијић
Реализација Маја Мандић