Биланс изборне кампање - развод странака од идеологије

О идејама и паролама, о идеолошким позицијама СНС-а, СПС-а, Шапића, Сергеја и Саше Радуловића?

У поноћ почиње изборна тишина. Изборна кампања трајала је 11 дана пре и 38 дана после ванредног стања. Шта су нам политичке странке понудиле у овој мало другачијој кампањи? Да ли је Српска напредна странка успела да покрије и левицу и десницу, да ли су се социјалисти титоизму вратили само паролашки или и идејно, како ће гласачи да реагују на идеолошки преокрет Саше Радуловића и да ли можемо да одредимо идеологију Александра Шапића и Сергеја Трифуновића.

Да ли борба против расизма значи и уклањање споменика који се повезују са колонијализмом и робовласништвом? То је дебата која се води од када су после убиства Џорџа Флојда демонстранти не само у Америци кренули да руше споменике. Тако се дошло и до удара на споменике Черчилу, Колумбу, па чак и Гандију. Да ли је време за обрачун са историјом и и где ће овај обрачун са споменицима да нас доведе?

Уредник емисије: Горислав Папић

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]