Стигни ме ако знаш

Радио-телевизија Србије реализује оригинални квиз који ће одговарати светским стандардима. Знање, срећа, тактика и мало носталгије, најкраћи су опис новог квиза "Стигни ме ако знаш", који води Кристина Раденковић.

До сада је у нашој земљи, али и земљама региона, била пракса да се купују и реализују стране лиценце. "Стигни ме ако знаш" је домаћи производ, на коме се радило последње три године. Резултат је динамична игра која вас оставља без даха - велики број непредвидивих ситуација и обрта, грандиозни студио којим би могле да се похвале и светске продукције, али и могућност да се испред ТВ екрана забавите и тестирате своје знање заједно са пријатељима и члановима породице.

Правила игре су једноставна: четири играча стоје на ивицама огромне четвороугаоне интерактивне табле, слличне онима из друштвених игара "Монопол" или "Не љути се човече". У сваком кругу игре, сваки такмичар има 30 секунди да одговори на 6 питања из опште културе. Колико тачних одговора да, толико поља иде напред. Свако поље испод себе крије новац или изненађење у игри. Уколико такмичар стигне неког од противника, избацује га из игре и узима му сав осовјени новац. Такмичар који први стигне на стартну позицију је победио и има прилику да у последњој рунди сачува сав новац који је освојио.

Ту није крај - ово је једини квиз у ком такмичар у једном моменту игра и за себе и за публику, јер судбину победника у последњој рунди у своје руке преузима публика у студију.

Водитељка "Слагалице", најгледаније емисије у Србији, Кристина Раденковић, водиће у новом квизу такмичаре кроз напету и узбудљиву игру. Њена улога биће и да спушта или подиже тензију кад је то потребно и да насмеје гледаоце и такмичаре ако се игра превише закомпликује.

"Узбуђена сам и једва чекам да публика види шта смо припремили. Сигурна сам да имамо одличан производ, јер знам колико се ми у екипи сјајно проводимо док радимо на квизу. Питања су таква да већина гледалаца може да учествује, а свака епизода је веома напета, тако да ћемо овог пролећа уживати, научити нешто ново и што је најважније - моћи ћемо да се добро забавимо код куће, са породицом."