Економије - Како ћемо путовати?

Полетели авиони, границе се отварају, али...

Прилагођавамо се новим околностима, епидемија полако пролази, а живи се нова реалност.

Ер Србија данас је обновила путнички комерцијални авио саобраћај. Први путници отишли су за Цирих и Франкфурт. Током пута сви путници, све време морају да носе маске, а додатна заштитна опрема - визири и рукавице, је добродошла.

Од сутра сви који буду улазили у нашу земљу, како домаћи тако и страни држављани, неће морати да имају негативан тест на вирус корона нити да иду у самоизолацију.

Границе се отварају најпре у региону, од 1. јуна са Бугарском, Румунијом, Северном Македонијом, а од 15. јуна са Грчком. Истог дана и остале земље Еврпске Уније требало би да отворе своје границе.

Сем ових датума, непознаница је много - од тога како ће се одвијати саобраћај, у којим земљама ће бити обавезан тест на вирус или самоизолација. За сада границе без проблема прелазе радници који имају потврду предузећа да су неопходни, као и камиони, који пролазе без заустављања, као некад.

Како ћемо да путујемо, било послом, било да идемо на летовање, колико је епидемија променила начин путовања, да ли је боље на пут ићи колима или авионом, нека су од питања о којима говоримо у Оку економије.

Гости су: помоћник министра за авиосаобраћај Зоран Илић, уредница Магазина Бизнис и Економетар Радојка Николић и уредник емисије САТ Младен Алвировић.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]