С Тамаром у акцији

Подсећање на акцију у Перлезу, Зрењанин

У четвртој епизоди ове ТВ сезоне, Тамара Грујић и њен тим помажу породици Николић из Перлеза код Зрењанина.

Саша Николић се са родитељима доселио у Перлез из Београда, када су му се родитељи пензионисали. Упознао је Катицу, рођену Перлежанку са којом има троје деце - Огњена, Уроша и Иву.

Саша је радио као таксиста али је у кратком временском периоду доживео два срчана удара. Након тога доживео је и мождани удар. Не може да ради и отежано се креће. Да би барем мало допринео приходима у кући, хонорарно прави вештачко цвеће, јер друге послове не може да обавља. Већ годину дана не прима ни терапију, јер нема здравствено осигурање.

Катица је од пре четири године једина запослена у породици. Поред бриге о супругу Саши и деци, којi су одлични ђаци, она обавља и "мушке" послове, као што је сечење дрва у чему јој помаже и најстарији син Огњен.

Кућа у којој живе, припадала је Сашиним родитељима. Уз наслеђену кућу супружници су наследили и дугове Сашиних родитеља за струју. Да би се дуг исплатио, Катица је морала да подигне кредит, што је додатно отежало већ довољно тешку ситуацију у породици.

И поред свих недаћа, ова породица је сложна, пуна ведрине и љубави. Деца се веома труде да допринесу помажући родитељима. Најстарији син се успешно бави глумом у драмској секцији. Урош се бави фудбалом а Ива је мезимица, задужена за добро расположење у породици.

И на овој територији, локална самоуправа послала је екипу фасадера и екипу ЈКП да помогне Тамариним мајсторима. У року од пет дана, уиграна екипа је срушила шупу, направила нову надстрешницу испред куће, урадила фасаду, проширила купатило, оспособила неупотребљиву половину куће за живот. Чак је и пас Жућа добио нову кућицу!

Тамара Грујић: "Навикли смо вас да у свакој епизоди, истовремено са упознавањем породице и праћењем тока акције помоћи - представимо и све што је лепо и значајно у околини где живи породица којој те недеље помажемо. Овога пута смо у близини посетили Резерват природе "Царска бара", рибњак и каштел Ечка. У селу Бело Блато, видели смо како се прерађује трска. Посетили смо и Орловат, родно место великог сликара Уроша Предића, научили да играмо јединствену карташку игру "фукс" а уживали смо и у домаћим резанцима са маком. Сазнали смо и због чега је бели вез значајан за Перлез и научили како се ради..."