Страх од миграната у доба короне

У Шиду су од суботе припадници Војске Србије који су тамо да би контролисали три центра за прихват миграната у којима се налази око 2000 људи. Један од разлога за слање војске је, како је речено, то што у покушају да пређу границу мигранти бораве по туђим викендицама, њивама, шумама, а грађани су често узнемирени.

Какво је данас стање у Шиду? Каква је ситуација са мигрантима у Србији била пре и током, а каква је после укидања ванредног стања? Зашто јачају антимигрантске поруке, и да ли нас, у ишчекивању другог таласа епидемије, чека и нови талас миграција?

У емисији говоре: др Светлана Велимировић, заменица комесара за избеглице и миграције, Радош Ђуровић, извршни директор Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила и Момир Турудић, новинар недељника Време, који је трагом приче и сам више пута одлазио у прихватне центре за мигранте.

Емисију води Наташа Ђулић Бановић

Уредник: Горислав Папић

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]