Економије - Нова реалност

Business - not as usual

Још није време да се подвуче црта како бисмо видели шта се све променило због пандемије, али свакако може да се види у ком правцу иде ова "нова реалност", када је реч о бизнису. И мале и велике фирме траже нове начине како да се промене, прилагоде и опастану.

Држава је плаћањем минималне зараде три месеца омогућила кратак предах малим фирмама, али шта након тога? Да ли је ИТ сектор отпорнији на кризу јер смо се сви хтели, не хтели убзано дигитализовали?

Бројна су питања са којима се привредници у Србији свакодневно сусрећу , од практичних - да ли ће имати тржиште, како ће да извозе, одакле сировине, да ли је рад од куће ефикасан, а видео конференције боље од састанака уживо и шта једини и други доносе, мењују, унапређују?

Шта је сада најважније за пословање у Србији, каква су искуства у свету, да ли мала и средња предузећа могу да преживе без помоћи државе и повољних кредита, шта је пандемија оголила, а шта је и да ли је нешто добро донела? Ко треба да стрепи за своје радно место, а где ће бити мањка радне снаге?

То су само нека питања о којима говоримо у Оку економије. Гости су привредници како би пренели искуства, проблеме и савете - из праксе - председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, председник Српске асоцијације менаџера Драгољуб Дамљановић и члан Иницијативе "Дигитална Србија" Небојша Бјелотомић.

Емисију води и уредјује Весна Дамјанић.

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]