Србија и свет после вируса корона - политички односи, економија, свакодневница

Број заражених корона вирусом у свету, данас је прешао 4.250.000. Преминуло је скоро 288.000 људи, а опоравило се 1.527.617 пацијената.

На њујоршком Тајмс скверу постављен је "Трампов сат смрти", који показује број смртних случајева од корона вируса у САД, за које аутор криви "неделовање председника Трампа". Ризици које носи преурањено отварање земље фокус је данашњег састанка владе САД. Такође, Америка се суочава са највећом стопом незапослености од времена Велике депресије тридестих година прошлог века. Ипак, админинистрација председника Трампа уверена је да је то само пролазно стање и да ће се економија вратити на ноге за неколико месеци. Да ли је заиста тако? Какве су процене за ЕУ, Кину, Индију? Колико ће економски проблеми утицати на политичке односе у свету? Да ли је страх европских земаља од утицаја Кине оправдан? Како ће изгледати односи унутар саме Европске Уније и где смо ту ми? Да ли се можемо с обзиром на мањи број оболелих и опустити, заборавити на кризу? Какве су процене за српску економију и њен раст? Како ћемо путовати преко границе и шта ће нам од здравствених потврда бити потребно?

На ова и друга питања говоре Ивица Дачић, министар спољних послова Србије, др Предраг Кон, епидемиолог и Љубодраг Савић, професор економије.

Уредник И аутор Оливера Јовићевић.

Упитник Упитник

Аутор:
Оливера Јовићевић

Емисија Упитник аутора и уредника Оливере Јовићевић политички је ток-шоу који отвара све теме важне за Србију и њене грађане, без амбиције да пресуђује или сугерише решења. [ детаљније ]