Женско лице агробизниса

За опстанак и развој села важно је да подржимо женско лице агробизниса. Нежна, љубазна а снажна, женска енергија може да усклади све што храна тражи.

У тањиру се огледа и наша потреба и задовољство и хармонија укуса, мириса, боја и облика. Све то треба да упакујемо у посао који ће да поштује економију и екологију.

Зато у овом издању Знања имања говоре: Лјиљана Паушич-Мојић - правница пре десет година решила да канцеларију замени фармом, тако је козији сир из Јаска ушао на листу укуса света. Мирјана Бојовић - педагог сомелиер учи нас на падинама Фрушке Горе како да упаримо храну локалног домаћина са вином наших сорти грожђа. Дана Трнчић - из Врњачке бање производи ракију од биолошки вредног воћа и поштује симбиозу пчела и воћњака. Поносна је на три сина, три снаје и три унука.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Драгана Попов, Љиљана М. Петровић

Знање имање Знање имање

Аутор:
Јасмина Никитовић Стојичић

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]